Archív aktualit - 2023

1. kolo ČP v jízdě na trenažéru, 9.12.2023, Břve

Minivýprava složená z juniorek, žen a mužů odjela do Břví, aby se letos poprvé závodnícic porovnali s konkurencí na trenažéru. Získali jsme 3 medaile a i pár osobáků.

 

Vánočka 2023

Skupina veteránů zve všechny plnoleté příznivce vánočky, červeného vína, rumu a dalších lihovin na tradiční Vánočku, která se koná v pátek 22. 12. 2023 od 17 hodin v klubovně. Registrace nutná.

 

Žaba 2023

Slavnostní ukončení letošní závodní sezóny se konalo za velmi příznivého slunečného počasí v sobotu 21. října 2023.

 

Pozvánka na Žabu 2023

ktrá se koná v sobotu 21.10.2023 na loděnici

 

MČR ve sprintu a MČR družstev

se jely tradičně poslední zářijový víkend v Račicích. Ve sprintu jsme brali 3x zlato, 3x stříbro a bronz.

 

Vítězství v celkovém hodnocení oddílů

a 18 sad zlatých medailí si naši borci přiváží z Mezinárodní regaty v Litoměřicích.

 

13 medailí z MČR masters

v Třeboni, 7 sad zlatých a 6 stříbrných.

 

11 sad medailí Z MČR v Račicích

Medailové žně prožívali olomoučtí veslaři ve dnech 1.–2.7.2023 na Mezinárodním mistrovství ČR v Račicích. Celkem 6 titulů mistra republiky, 1 stříbro a 4 bronzové medaile, to je fantastická bilance

 

2 bronzové medaile z Cefty

vezou Ondra Langer a Max Weinlich. Oba zasedli do repre čtyřky a osmy dorostenců v maďrském Szegedu. David Skopal se na párovce umístil na 5. místě.

 

8 titulů mistrů Moravy

7 stříbrných a 8 bronzových medailí, to je bilance větrného mistrovství v Brně. V neděli vypadala přehrada jako moře, ale veslaři jako rekreanti nevypadali....

 

Opět vítězíme na Primátorkách

Po dlouhé pětileté pauze se veslaři vrátili na řeku Moravu v centru Olomouce. Tento sport k městu neodmyslitelně patří více jak 80 let a olomoučtí veslaři vozí stabilně medaile z domácích ...

 

Eurow regatta v Ottensheimu

prověřila připravenost našich závodníků před vrcholem sezony. V sobotu jsme sbírali medaile za vítězství v jednotlivých jízdách, v neděli se rozdávaly všechny tři kovy ve velkých finále.

 

Jarní regata v Hodoníně

se jela o minulém víkendu za krásného počasí. I když počátku hrozilo zrušení regaty kvůli vysoké vodě, nakonec se vše podařilo, i počasí.

 

Mezinárodní regata juniorů

se konala o minulém víkendu v Brně. Olomoučáci přebírali 5x pohár pro vítěze - 3x to byly juniorky, 1x dorostenky a 1x dorostenci.

 

Velká jarní regata Bohemians

se uskutečnila v Praze ve dnech 29. - 30.4.2023. Výprava dorostenek, dorostenců a juniorů bojovala o medaile v opravdu velké konkurenci. Za 2 dny se na start postavilo téměř 800 posádek.

 

Jarní běh a křest lodí 15.4.2023

spolu se slavnostním vztyčením klubové vlajky definitivně zahájily novou závodní sezonu. Máme velkou radost, že můžeme opět po 5 letech veslovat na řece v Olomouci.

 

MČR na dlouhé dráze 7.4.2023

Z Hořína vezeme 4 medaile, 1x zlato a 3x bronz. Na stupně vítězů se postavil dvojskif dorostenek sester Tenglerových, dvojka juniorek Amálka a Ella, dvojka dorostenců Max s Ondrou a Evička ze skifu ju

 

Jarní běh a slavnostní zahájení sezony 2023

se uskuteční v sobotu 15. 4. 2023 na olomoucké loděnici.

 

Sobotní brigáda

Výbor VK Olomouc zve své mužské členy z kategorií juniorů,mužů,veteránů a i z řad rodičů na brigádu v sobotu 4.3.2023 v 9:00.Na programu je úklid kurtu a příprava pozemku pro instalaci grygovské haly.

 

MČR v jízdě na veslařském trenažéru

v Jindřichově Hradci je dneškem za námi. Do loděnice přiváží zlato Jirka Urban v kategorii masters a "bramboru" juniorka Míša Uličná.

 

Závody v Hodoníně

Zatímco na 3. kolo ČP do Hodonína odjela pouze malá výprava 3 dorostenců a 2 mužů, žactvo se ukázalo v plné síle na Žákovském trojboji a hned z toho byly 2 medaile a spousta cenných umístění.

 

Smutná zpráva

Ve čtvrtek 2.2.2023 odešel v požehnaném věku 91 let do veslařského nebe vynikající sportovec, veslař, trenér, funkcionář a skvělý chlap pan Zdeněk Vičík.

 

Labský čtyřboj 2023

se konal v sobotu ve Štětí. A pro nás opět s medailemi!!! Ondra Urbánek vybojoval stříbro, Zuzka Vlčková veze bronz.

 

Další kolo českého poháru

se jelo v sobotu 14.1.2023 v Brně. Přineslo olomoučákům stříbrnou medaili zásluhou Míši Uličné, mnoho umístění v první desítce, osobních rekordů a kvalitních výkonů.

Facebook Link Hlavní strana
Copyright 2024 VKOlomouc
Vytvořilo WebStudio Orbinet.cz