Archív aktualit - 2015

Předvánoční florbalový turnaj 2015

má za sebou již 2. ročník a tak vzniká přííjemná tradice. Letos se zúčastnilo 7 týmů. Komentář hlavního organizátora Martina Brázdy naleznete v příloze.

 

Pardubické vánoční trenažéry 2015

zakončily letošní závodní sezonu. Již tradičně se jich zúčastnilo žákovské družstvo. Mladší žactvo ročníku 2004 přiváží pohár za 2. místo v mix závodě. Celkově se naše družstvo umístilo na 3. místě.

 

Mikuláš dorazil do přípravky

a naděloval šikovným dětem odměny. Všichni museli předvést, co se naučili, aby si zasloužili odměnu. Ve čtvrtek 17.12.2015 se koná poslední trénink přípravky v tomto roce. Další bude až 7.1.2016.

 

Nejlepším juniorským veslařem roku 2015 se stal Eda Bezděk

spolu se svým kolegou z dvojskifu Honzou Cincibuchem. Stalo se tak na nedělním slavnostním vyhlašování nejlepších veslařů.

 

Lounského halového triatlonu

se i letos zúčastnila naše žákovská mini výprava. A i když nikdo nestanul na "bedně", předvedli závodníci kvalitní výkony. Konkurence byla obrovská.

 

Velký úspěch našich veslařů v Basileji

na slavné regatě BaselHead. V závodě na 6km, který se jede na Rýnu s otočkou, dojel Eda Bezděk na 2. místě a Michaela Kidová zvítězila.

 

9. Žaba cup 2015

Tradiční zakončení sezony 9. Žaba cup 2015 se odehrálo v sobotu 31.10.2015. V závodě startovalo 8 smíšených čtyřek. Letos poprvé se jela i finálová jízda o celkové vítězství.

 

Hradišťský šestikilák 10. 10. 2015

Poslední měření sil skifů a dvojek se konalo za velmi studeného a větrného počasí. S výbornými výsledky pro naše barvy.

 

Veslování pro veřejnost

Máte zájem vyzkoušet si veslařský sport v nejlepším moravském klubu? Přihlaste se do kurzu veslování pro veřejnost.

 

Otrokovické sprinty

Otrokovické sprinty patří tradičně k závěru sezony. I letos zde měřili své síly závodníci z řad žactva. A medaile se jen hrnuly.

 

Naši veslaři sbírali medaile v Račicích

Poslední zářijový víkend patřil již tradičně MČR ve sprintu a Finále ČP spolu s MČR družstev. Úspěšnou sezonu jsme završili ziskem 4 zlatých a 8 stříbrných medailí ze sprintu.

 

V září již tradičně pořádáme náborové akce

I letos jsme tak učinili a k tomu navíc přidali i Den otevřených dveří v našem klubu. Srdečně zveme všechny zájemce o veslařský sport na prohlídku loděnice kdykoliv v odpoledních hodinách.

 

Informace Výboru Veslařského klubu Olomouc

k trestnímu oznámení z června 2014.

 

Perunův pohár v Ostravě 19.9.2015

se konal za účasti závodníků žákovských kategorií.

 

Mezinárodní regatě ve Villachu 2015

tentokrát počasí nepřálo. Díky velkému větru a vlnám se zrušilo několik závodů, jiné se jely pouze jako dělené. I přes tyto těžké podmínky byli naši závodníci úspěšní.

 

Mezinárodní regata se konala ve dnech 22. - 23. 8. 2015 v Třeboni

I letos byla regata v Třeboni příležitostí změřit své síly po prázdninách a natrénovat pár kilometrů na rybníku Svět. Přivážíme také 12 vítězství.

 

MSJ Rio de Janeiro 2015

Skvělé 4. místo vyjel na MSJ v Riu Eda Bezděk na dvojskifu s Janem Cincibuchem. Od bronzové medaile dělily kluky pouhé 3 sekundy. Je to nejlepší výsledek celé české výpravy. Gratulujeme.

 

Již tradičně se v červenci konal sportovní kemp v Račicích

I letos se zúčastnili sportovci z celé republiky a naše žačky s trenérkou nechyběly ani tentokrát.

 

MČR Masters Třeboň 2015

O víkendu 18.-19.7.2015 bojovali již tradičně v Třeboni o mistrovské tituly závodníci kategorií veteránů. Celkem si připsali 13 vítězství.

 

Z Mezinárodního MČR juniorů, seniorů B a seniorů

přivážíme 4 tituly mistrů republiky, 1 stříbrnou a 3 bronzové medaile.

 

Z Mistrovství žactva a dorostu vezeme 14 medailí

Poslední červnový víkend se konalo v Račicích Mistrovství ČR žactva a dorostu. Z račického kanálu jsme vylovili 14 medailí a potvrdili tak vysokou kvalitu mládežnického veslování v Olomouci.

 

Dvacet titulů z Mistrovství Moravy

získali o víkendu naši závodníci. Zvítězili jsme v téměř polovině všech závodů (celkem 46) a zcela suverénně jsme ovládli letošní mistrovství.

 

Sedm vítězství na slavných Primátorkách

Olomoučtí veslaři zaznamenali další skvělý úspěch. O tomto víkendu stanuli sedmkrát na vítězném platě na 102. Primátorkách a stali se tak nejúspěšnějším klubem.

 

Na závodech Cefta - Olympic Hopes 2015

se v reprezentačních dresech představili naši dorostenci a dorostenky. Děvčata přiváží 2 zlaté medaile, hoši stříbro. Závody se letos konaly v Maďarsku. České družstvo vyhrálo i celkové bodování.

 

Evropské stříbro putuje do Olomouce

Stříbrnou medaili získal náš veslař Eduard Bezděk na dvojskifu s berounským Janem Cincibuchem na mistrovství Evropy juniorů v Račicích.

 

6 zlatých medailí přivážíme z brněnské Mezinárodní regaty juniorů

Na brněnské regatě zazářila naše děvčata. Dorostenky vyhrály všechny závody, ve kterých startovaly. Juniorky přidaly zlato na dvojce. Sadu zlatých medailí doplnili žáci na párové čtyřce. Dále ...

 

Mezinárodní regata juniorů v Mnichově 9.-10.5.2015

prověřila české juniorské reprezentační družstvo. Naši závodníci Michaela Kidová a Eduard Bezděk si tam vyjeli možnost startovat na ME juniorů. Eda navíc přiváží zlato a stříbro.

 

Poslední dubnový víkend

patřil Jarním náborovým závodům v Praze. Naši mladí závodníci z řad žactva sbírali zkušenosti a medaile mezi pražskou konkurencí.

 

Kontrolní závody reprezentačních výběrů

probíhaly od 15. - 19.4.2015 v Račicích. Devět našich závodníků si vyjelo možnost startovat v reprezentačním dresu na závodech CEFTA a juniorském mistrovství Evropy.

 

Celkové vítězství na Jarní regatě v Brně

a Pohár Zdeňka Babáka přiváží domů naši mladí veslaři. Této regaty se účastnili závodníci z řad žactva a dorostu. Jejich kolegové zatím bojovali o reprezentační trička na kontrolních závodech.

 

Jarní běh a slavnostní zahájení sezony 2015

proběhly v sobotu 11.4.2015 za nádherného jarního počasí. Součástí akce bylo i křtění nových lodí.

 

5 medailí přivážíme z Hořína

kde se v sobotu 4.4.2015 konalo XVI. MČR na dlouhých tratích. Naše mini výprava byla velmi úspěšná, naši závodníci si na stupně vítězů přišli pro zlato, 2 stříbrné a 2 bronzové medaile.

 

Nová kolekce klubového oblečení

navržená firmou Atex bude k dispozici již tuto závodní sezonu. Jedná se o kombinézu, dlouhé kalhoty, běžeckou bundu, veslařskou vestu, čepici a tričko s dlouhým a krátkým rukávem.

 

Jarní brigáda proběhla v sobotu 14.3.2015

za hojného počtu členů našeho oddílu. Protože jarní sezona už buší na dveře, uklidili jsme, vymetli špínu z loděnice a uklidili okolí. Teď už nic nebrání, abychom rozjeli jarní přípravu naplno.

 

Návštěva členů Sokola z celé republiky

proběhla v sobotu 21.2.2015. Sokolové všech věkových kategorií si vyzkoušeli bazén i trenažér a snažili se proniknout do tajů našeho sportu.

 

Nová vrata do loděnice

nám určitě zpříjemní start do nové sezóny, jen co začneme chodit na vodu. Snadnější a bezpečnější manipulace při otevírání, lepší zabezpečení lodí, a také

 

XX. MČR v jízdě na veslařském trenažéru

se konalo v sobotu 14.2.2015 u nás v Olomouci. Již tradičně se pořadatelé zhostili svého úkolu na jedničku a tak mohla Olomouc vidět opravdový svátek veslování.

 

Od středy do neděle se prohání naši veslaři na běžkách

na tratích pod Pradědem. 34 závodníků a 7 trenérů využívá běžecké tratě a čerstvý prašan kolem Kurzovní chaty a nabírá síly do nové sezony.

 

Veslařský klub Olomouc se stal nejlepším kolektivem mládeže

Olomoucka za rok 2014. 22 titulů z mistrovství republiky nám vyneslo toto prestižní ocenění. Pavlína Žižková získala ocenění za dlouholetou reprezentaci, Daniela Hlaváčová se stala Trenérem roku.

 

Soustředění na běžkách 2015

Protože čas letí a soustředění se nezadržitelně blíží, zveřejňujeme pár důležitých informací.

 

Smutná zpráva

V úterý 20.1.2015 odešel do veslařského nebe pan Jaromír Zapletal. Byl členem našeho klubu od roku 1944.

 

Ve 3. kole ČP v Neratovicích

závodilo pouze 6 našich závodníků. Domů přivážíme celou kolekci medailí.

Facebook Link Hlavní strana
Copyright 2024 VKOlomouc
Vytvořilo WebStudio Orbinet.cz