Archív aktualit - 2017

Pardubické vánoční trenažéry 2017

zakončily závodní rok 2017. A velmi úspěšně. Naše žactvo se opět prosadilo mezi nejlepší v republice a z Pardubic si odváží nejen medaile za individuální závody, ale i cenné kovy za soutěže družstev.

 

1. kolo Českého poháru v jízdě na veslařském trenažéru

se konalo tradičně v Praze. Čtyři zástupci klubu z řad dorostenců se přijeli poprat se silnou konkurencí. Nejlépe si vedli Filip Snášel - 10. místo a Michal Grivalský - 15. místo.

 

Roudnický trojboj

byl dalším závodem zimního seriálu, na kterém se představili naši závodníci z řad žactva. Medaile zacinkaly celkem 4x, dvě zlaté a dvě stříbrné. K tomu spousta kvalitních bodovaných umístění.

 

V sobotu vyměnila děvčata trenažér za TRX

 

Lounský triatlon 2017

Závodníci z řad žactva úspěšně reprezentovali na triatlonu v Lounech. Velmi úspěšné byly žačky, které vezou zlato z mladší i starší kategorie! Družstvo žákyň zvítězilo i v týmové soutěži.

 

Baselhead 2017

naše veslařky se skvěle předvedly na největší regatě osmiveslic v Evropě. Juniorky i Pavlína v ženách vybojovaly bronzové medaile! Juniorky našly přemožitelky pouze v letošních mistryních světa...

 

11. ročník Žaba cupu 2017

tradičně uzavřel již 77. veslařskou sezonu v Olomouci. Sobotní závodní dopoledne tentokrát připadlo na 21.10.2017 a opět jsme se sešli v hojném počtu.

 

Výzva k vyklizení skříněk u nečlenů klubu

Výbor Veslařského klubu Olomouc, z.s. tímto vyzývá nečleny klubu k vyklizení skříněk v mužských a ženských šatnách.

 

Hradišťský šestikilák 7.10.2017

6 kilometrů na řece Moravě prověřilo připravenost našich závodníků. Dorostenky, juniorky a František bojovali s proměnlivým počasí, chladem a větrem. Vezeme domů stříbro a bronz.

 

Otrokovické sprinty

Poslední zářijový den patřil tradičně Otrokovickým sprintům a završení závodní sezony pro žákovské kategorie.

 

Ve finále českého poháru a MČR družstev se nám opravdu dařilo

Skvělé výkony a výborné výsledky olomouckých veslařů byly ozdobou račické regaty. Celkově jsme v Českém poháru 2017 obsadili 5. příčku a obhájili pozici nejlepšího moravského klubu.

 

Mistrovství ČR ve sprintu 22.9.2017

V Račicích se nám opravdu dařilo, v pátek to 6x cinklo. O zlato, 4 stříbra a bronz se postarali dorostenky, juniorky a ženy spolu s Františkem.

 

O Perunův pohár - 16. 9. 2017 Ostrava

V sobotu 16.9. 2017 jsme za deštivého počasí vyjeli na závody do Ostravy. Počasí se při startu závodů umoudřilo a tak mohli naši mladí veslaři ukázat co umí.

 

Osm titulů mistrů světa

v kategorii masters přivezli naši veteráni z MS na Bledu! 6 titulů vyjel nejlepší český závodník Martin Polášek, další 2 přidal jeho kolega Karel Nevřala. Gratulujeme!

 

O víkendu 9. - 10. září 2017

jsme se věnovali prezentaci klubu v Šantovce a uspořádali den otevřených dveří. Zájemci si mohli vyzkoušet jízdu na trenažéru a lodích pro začátečníky.

 

Přijďte si zaveslovat

a strávit příjemné sportovní odpoledne v neděli 10.9.2017 od 14 - 17 hodin v areálu LS Olomouc. Veslařský klub vám umožní vyzkoušet si jízdu na veslařských lodích i trenažéru. Těšíme se na vaši účast!

 

Výzva k zaplacení členského příspěvku

pro všechny členy oddílu, kteří tak doposud neučinili pro rok 2017. V případě neuhrazení dlužné částky do 15.9.2017 členství po tomto datu zaniká.

 

Slovácká regata v Břeclavi

tradičně uzavírá prázdniny. Pro nás byla mimořádně úspěšná, vezeme 21 vítězství!

 

Nejenom veslováním živ je člověk

a tak si děvčata užila pondělní dopoledne sice na vodě, ale na ještě menší, než je naše.

 

Třeboňská mezinárodní regata

je tradičně prvním závodem druhé části sezony. Závody prověřily připravenost našeho žactva, které veze domů 15 zlatých medailí!

 

Soustředění v Otrokovicích

První kilometry do druhé části závodní sezony najíždějí na vodě i na kole dorostenky, juniorky a ženy v Otrokovicích.

 

Světové hry Wroclaw 2017

Pavlína Žižková se rozhodně ve velmi silné konkurenci neztratila a v závodě žen na 2000 metrů vybojovala v čase 6:52,1 min. čtvrté místo.

 

Pavlína Žižková startuje na Světových hrách ve Wroclawi

Světové hry 2017 jsou nejvýznamnější mezinárodní soutěží v neolympijských sportech. I olomoucké veslování má ve Wroclawi své zastoupení! Pavlína Žižková startuje na trenažéru na trati 2000m,

 

Mezinárodní masters regata v Třeboni

zakončila o víkendu 15. - 16. 7. 2017 první část závodní sezony. Naši veteráni a veteránky sbírali na rybníku Svět medaile a přivezli jich úctyhodných 16 - 9 zlatých, 5 stříbrných a 2 bronzové.

 

Olomoucké barvy zazářily v Račicích 9x na stupních vítězů

MČR dorostu, juniorů a seniorů se konalo první prázdninový víkend roku 2017 v Račicích. Malá olomoucká výprava, složená z 21 závodníků, ukořistila celkem 3 zlaté, 2 stříbrné a 4 bronzové medaile.

 

Olympiádu dětí a mládeže

pořádal letos Jihomoravský kraj. Součástí programu byly ukázkové závody žactva na Kníničské přehradě.

 

Na MČR žactva v Račicích to pětkrát cinklo

5 medailí ukořistili naši nejmladší sportovci v Račicích. Zlato, 3 stříbra a bronz vybojovali starší žáci a mladší žačky. Bohužel nás potkala i smůla v serii nepopulárních čtvrtých míst.

 

Mistrovství Moravy

11 titulů mistrů Moravy vezeme z Brna. O víkendu se za příjemného počasí konalo Mistrovství Moravy, pro naše barvy velmi úspěšné!

 

Primátorky 4x zlaté

Celkem 4x se zaskvěly olomoucké barvy na stupních vítězů. Zlato vybojovala mix osma ml. žactva ve společenství s Pardubicemi, další přidaly dorostenky, veteráni a veteránky. Skvěle!

 

Vezeme pohár z Hodonína

Velká mezinárodní regata k výročí založení hodonínského klubu se konala 20. -21. 5.2017. Olomoučáci měli velmi hojné zastoupení a na zlato dosáhli celkem 20x.

 

Stříbrná medaile z MEJ do Olomouce

V německém Krefeldu se o víkendu konalo juniorské ME. Martina Bednářová startující na osmě juniorek přetavila celoroční tréninkové úsilí ve stříbro. František Hrubý zůstal těsně pod stupni vítězů

 

Mezinárodní regata juniorů v Brně

prověřila závodníky z řad staršího žactva, dorostu a juniorů. Vezeme 5 vítězných pohárů - 2 získali starší žáci, 2 juniorky a 1 dorostenky.

 

Eda Bezděk veze z Essenu zlato

Na regatě v německém Essenu vybojoval Eda Bezděk zlato na dvojskifu seniorů do 23 let spolu s Janem Zavadilem.

 

Z Cefty vezeme zlato a bronz

V pátek 12. 5. 2017 se konala v Brně regata Cefta - Olympic Hopes. Na ěchto reprezentačních závodech se nám velmi dařilo a dvojskify dorostenek vybojovaly zlatou a bronzovou medaili.

 

Mezinárodní regata juniorů v Mnichově 6. - 7. 5. 2017

přinesla olomouckým barvám zlatou a stříbrnou radost.

 

Nadmíru úspěšně se nám dařilo na regatě ve slovenských Piešťanech

Naši závodníci si preteky na Slňavě opravdu užili a vezou obrovskou sbírku medailí.

 

Jarní regata Bohemians Praha

V posledním dubnovém víkendu závodilo žactvo a dorost na regatě pražských Bohemians. Spousta našich nováčků sbírala zkušenosti. I tak vezeme bohatou sbírku medailí.

 

Členské příspěvky

Výbor VK Olomouc upozorňuje své členy, že řádný termín pro zaplacení členských příspěvků vypršel 31.3.2017. Pokud členové nedoplatí příspěvky do 25.4.2017, bude postupováno podle Stanov VK Olomouc.

 

Zlato a dvě stříbra

to je sbírka kovů, kterou vezeme z Hořína. Dvě medile senzačně ukořistil Eda Bezděk, stříbro přidala dvojka juniorek.

 

V sobotu 1. 4. 2017 jsme otevřeli 76. závodní sezonu

Dopolední program začal tradičním Jarním během, poté jsme křtili 5 nových lodí, slavnostně vztyčili novou vlajku a občerstvili se skvělým gulášem.

 

12. ročník Olomouckého veteránského kilometru a 8. ročník Memoriálu Jožky Kovačíka

se tentokrát uskutečnil v netradičně pozdním termínu 24.3.2017. I letos jsme na startovní listině mohli vidět jak již ostřílené závodníky, tak nadšence, kteří šli do závodu poprvé.

 

Jarní rozveslování

jsme letos přesunuli do Otrokovic. Kategorie od dorostu výše zde čekala dlouhá, klidná voda, přátelské prostředí místní loděnice a hromada naveslovaných a naběhaných kilometrů.

 

Olomoucký krajský veslařský svaz OKVS

byl založen dne 12.3.2010 na základě stanov Českého veslařského svazu a ustavující Valné hromady za účasti členů VK Olomouc a VK Přerov.

 

Veslování pro veřejnost od dubna 2017

Máte zájem vyzkoušet si veslařský sport v nejlepším moravském klubu? Neváhejte a přihlaste se do kurzu veslování pro veřejnost.

 

Olomoucký triatlon

V sobotu 11. 3. 2017 se uskutečnil Olomoucký triatlon, závod započítaný do Zimního poháru mládeže. Soutěže se zúčastnili závodníci z osmi oddílů. Závodilo se

 

V Hodoníně bojovalo velmi úspěšně i žactvo,

a to ve vloženém závodě Hodonínského trojboje. Olomouckým patří celkem 4 zlaté, 2 stříbrné a 2 bronzové medaile.

 

Z Hodonína vezeme titul a dvě stříbra

Skvělý úspěch na MČR v jízdě na veslařském trenažéru zaznamenaly v sobotu 18.2.2017 naše veslařky. Pavlína Žižková získala zlato, Emma Benýšková a Vendula Večeřová se ozdobily stříbrnou medailí.

 

Soustředění na běžkách 2017

Bohatá nadílka sněhu, sluníčko, pohoda, kamarádská atmosféra a desítky naběhaných kilometrů provázely únorové soustředění v Jeseníkách. Na Kurzovní chatu vyjelo již tradičně 40 závodníků a trenérů.

 

Eda Bezděk se stal Talentem Olomouckého kraje 2016

Ve dvou sportovních anketách bodovali naši juniorští reprezentanti. Eda Bezděk se stal nejlepším juniorem okresu Olomouc a také Talentem Olomouckého kraje pro rok 2016. Míša Kidová a Adéla Truhlářová

 

3. kolo ČP se konalo v sobotu 28. 1. 2017 v Pardubicích

a bylo poslední možností vyzkoušet si závodní trať před mistrovstvím republiky. Naši závodníci předvedli mnoho kvalitních výkonů.

 

XI. ročník veřejné halové regaty na veslařských trenažérech O pohár Slňavy

se konal v sobotu 21.1.2017 v Piešťanech. V konkurenci závodníků Česka, Slovenska a Maďarska se naši veslaři rozhodně neztratili. Celkem jsme si odvezli 5 zlatých, 4 stříbrné a 1 bronzovou medaili.

 

Led na zamrzlé Moravě vyzkoušela v pátek děvčata

Až po oblevě zase trošku přituhne, určitě se přidají i další závodníci.

Facebook Link Hlavní strana
Copyright 2024 VKOlomouc
Vytvořilo WebStudio Orbinet.cz