Archív aktualit - 2018

Pardubické vánoční trenažéry

zakončily letošní závodní rok. Mladší žactvo se předvedlo ve skvělé formě a vyhrálo soutěž družstev, dále vezeme 3 individuální bronzové medaile a a bronz v celkovém bodování mladšího žactva.

 

Roudnický triatlon zlatý a bronzový

Zlato si na krk po zásluze pověsil David Vlček, u kterého se projevují veslařské geny opravdu na výbornou. Skvělé třetí místo obsadil o rok starší Ondřej Langer.

 

Lounský triatlon

zahájil zimní serii Poháru mládeže 2018. I naše žactvo se zapojilo do bojů o medaile. Nejlépe se dařilo Davidu Vlčkovi, který si pověsil na krk stříbrnou medaili.

 

Soustředění na běžkách na Kurzovní

se koná ve dnech 30.1. - 3.2.2019. Vyplněnou přihlášku spolu se zálohou odevzdejte svému trenérovi nebo trenérce Hlaváčové.

 

Piešťany 20.10.2018

Za chladného, ale slunečného počasí se konal v sobotu 20.10.2018 v Piešťanech závod čtyřek na nezvyklé trati v délce 3,5km. Olomoučáci jasně dominovali celému závodu a zvítězili celkem pětkrát!

 

12. ročník Žaba Cup 2018

Za krásného podzimního počasí jsme se v sobotu 13.10.2018 rozloučili s další úspěšnou sezónou. Již tradiční rozloučení probíhalo tentokrát v netradičních prostorech,

 

Hradišťský šestikilák

zakončil definitivně závodní sezonu. Filip Snášel vybojoval jedinou olomouckou medaili a to hned zlatou.

 

Otrokovické sprinty

již tradičně zakončují závodní sezonu žactva. A zatímco starší kategorie trénovaly na šestikilák v Hradišti, mladší závodníci poctivě sbírali medaile na otrokovickém Štěrkovišti. A dařilo se jim výbor

 

MČR družstev a finále ČP 2018

22. -23.9.2018 se konalo v Račicích finále Českého poháru 2018 a MČR družstev. V Českém poháru jsme se letos umístili na 6. místě a obhájili pozici nejlepšího moravského klubu.

 

MČR ve sprintu

se konalo poslední letní den 21.9.2018. Našemu klubu vyneslo 4 tituly mistrů republiky a 2 stříbrné medaile.

 

Na Grygově už to žije

Budování areálu je v plném proudu, voda je plná veslařů a v pátek 7. 9. 2018 jsme přivítali i návštěvu představitelů vedení města Olomouce, obce Grygov a štěrkoven.

 

Veslování na Grygově

Prosím, věnujte pozornost důležitým informacím, které se týkají tréninků na Grygově v následujících dnech.

 

Tam za vodou v rákosí...

je ukrytý prám, teda plato, takže po měsících nejistoty už naše snažení směřuje k cíli a grygovská základna začíná mít konkrétní obrysy. Tak ať to nezakřikneme.

 

Emma veze zlato

Česká osma juniorek zvítězila na MSJ v Račicích. Emma Benýšková završila zlatou sezonu a po titulu evropské šampionky získala i titul nejcennější - titul mistryně světa!

 

15 medailí vylovili veteráni z rybníku Svět

kde se konalo tradiční Mistrovství ČR kategorií masters. Do Olomouce míří 13 zlatých medailí, po jedné stříbrné a bronzové.

 

Medailové žně v Račicích

Naprosto fantastický víkend zažili naši závodníci v Račicích, kde se konalo MČR dorostu, juniorů a seniorů. Domů vezeme celkem 9 medailí - 4 zlaté, 2 stříbrné a 3 bronzové.

 

Žactvo v Račicích 6x na stupních vítězů

3 zlaté medaile, 2 stříbrné a 1 bronzovu vyválčili na mistrovství České republiky naše žákovské kategorie. Na stupeň nejvyšší se postavily obě čtyřky nepárové žáků i žaček a nejmladší skifař Ondra.

 

Dorostenky obhájily vítězství na Primátorkách

Velmi úspěšný víkend prožili olomoučtí veslaři. Po medailových hodech na Ceftě v Poznani pokračovali ve vítězném tažení i na pražských Primátorkách,

 

Olympic Hopes Regatta 2018 v Poznani

přinesla našim veslařům dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. O naprosto skvělý výsledek se postarali Lucka Truhlářová, Sára Ševčíková, Kája Brázdová a Filip Snášel. Blahopřejeme.

 

18 titulů mistrů Moravy, jsme zase nejlepší

Super úspěšný víkend zaznamenali naši závodníci na brněnské přehradě. 18 vítězství, množství druhých a třetích míst a bodů do ČP. Jsme opět nejlepším moravským oddílem a jsme na to pyšní

 

Emma veze z Francie zlato

Tři zlaté a jednu bronzovou medaili z ME vybojoval juniorský tým. Jsme pyšní na to, že členkou zlaté osmy juniorek byla i naše Emma Benýšková. Gratulujeme.

 

Z brněnské mezinárodní regaty vezeme 5 zlatých medailí

Až netypicky krásné počasí provázelo brněnskou mezinárodku. Z téměř klidné hladiny jsem vylovili 5 vítězství, po 2 si připsali dorostenky a juniorky, poslední zlatou přidali starší žáci.

 

Pohár SNP 2018 Piešťany

se konal za nádherného slunečného počasí ve dnech 12. - 13. 5. 2018. Náš klub reprezentovalo žactvo, starší kategorie využívaly možnost tréninku na lepší vodě.

 

Jarní regata Bohemians 2018

byla dalším závodem, který prověřil kvality našich závodníků.

 

Kontrolní závody reprezentačních družstev

probíhaly od 20. - 22. 4. 2018 v Račicích. Testovaní závodníci se přijeli poprat o reprezentační dres ve kategorich dorostu, juniorů a seniorů.

 

Jarní Brno

přivítalo všechny klidnou hladinou a nádherným slunečným počasím. První závody prověřili připravenost našich mladých závodníků. A dopadly na výbornou! Vezeme 17 zlatých medailí!

 

10. ročník Jarního běhu

a slavnostní zahájení závodní sezony 2018 spolu s křtem nových lodí proběhl v sobotu 14. 4. 2018. Za nádherného jarního počasí se na start postavilo rekordních 68 závodníků.

 

Poslední výzva k zaplacení členského příspěvku

Výbor VK Olomouc, z.s. předkládá poslední výzvu k uhrazení členského příspěvku za rok 2018.

 

Mezinárodní mistrovství ČR na dlouhé dráze v Hoříně

přineslo našemu klubu jedinou medaili, a to stříbrnou za dvojku juniorek. Za slunečného, ale velmi větrného počasí se další 4 posádky umístily v prvních desítce startovního pole.

 

Členské příspěvky

Připomínáme, že termín zaplacení členských příspěvků za 1. pololetí roku 2018 je 31.3. 2018. Výši příspěvků a ostatní podrobnosti naleznete v příloze. Členové, kteří nebudou mít 1.4.2018 zaplaceno,

 

13. Olomoucký veteránský kilometr a 9. Memoriál Jožky Kovačíka

se uskutečníl v tradičním březnovém termínu 16.3.2018. Letos poprvé ovládl tuto společensko-sportovní akci kanoista KKO Jaroslav Opavský.

 

Olomoucký speciál

Minulou sobotu proběhl v tělocvičně TJ Sokol Olomouc Olomoucký speciál - trojboj určený primárně pro závodníky žákovských kategorií. Závod se skládal z jízdy na trenažéru, přeskoku překážky a běhu.

 

Mistrovství ČR v jízdě na veslařském trenažéru Olomouc 2018

V neděli 18.2.2018 se v Olomouci konalo již posedmé 25. Mistrovství ČR v jízdě na veslařském trenažeru. Naši závodníci brali čtyři medaile.

 

Nejlepší sportovci Olomoucka 2017

byli vyhlášeni ve čtvrtek 8.2.2018. Mezi oceněnými nejlepšími juniory byla i Martina Bednářová, držitelka stříbrné medaile z MEJ. Gratulujeme.

 

Soustředění na běžkách 2018

Stejně jako v předchozích letech se naši závodníci vydali 27. - 31.1.2018 pod Praděd, aby využili něco málo sněhu a potrénovali svoje běžkařské umění.

 

Hodonínský žákovský trojboj

Z Hodonína vezeme 4 medaile - 2 zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou.

 

Soustředění na běžkách

Protože čas letí a soustředění na běžkách se nezadržitelně blíží, zveřejňujeme pár důležitých informací.

 

Z Hodonína vezeme 6 medailí

3 zlaté, 2 stříbrné a 1 bronzovou medaili ukořistili naši závodníci ve druhém kole českého poháru, které se konalo v sobotu 13.1. 2018 v Hodoníně.

 

Nejlepší veslař roku 2017

byl v pátek 5. 1. 2018 vyhlášen v Praze. Stal se jím již poosmé Ondřej Synek. Nás velmi těší, že 2 poháry za vítězství v ČP za kategorii žaček mladších a žáků starších vezeme do Olomouce. To je skvělé

Facebook Link Hlavní strana
Copyright 2024 VKOlomouc
Vytvořilo WebStudio Orbinet.cz