Archív aktualit - 2019

V létě uplynulo padesát let od vítězství olomoucké osmy na juniorském

mistrovství světa, konaného v Neapoli. O tom, že nic není zadarmo a co tedy vedlo k úspěchu vzpomínají výrazné osobnosti nejen olomouckého, ale i českého veslování

 

Hodonínský žákovský trojboj

byl součástí Ergo show, která se konala v sobotu 7.12.2019. Naše výprava byla velmi úspěšná, sbírali jsme medaile ve všech žákovských kategoriích!

 

I. kolo ČP v jízdě na trenažéru

se konalo 7.12.2019 a zahájilo trenažérovou sezonu pro kategorie dorostu, juniorů a seniorů. I když vezeme jen jednu medaili - zlatou, spousta kvalitních výkonů je dobým příslibem do budoucna.

 

Veřejný halový triatlon

v Lounech oslavil letos 25. výročí. Pro naše barvy vyválčili v nabité konkurenci David Skopal zlato a David Sklenář bronz!

 

Hodiny kompenzačního cvičení

probíhají každou středu a jsou určeny pro všechny závodníky klubu.

 

Náš žákovský potěr

se v sobotu 23.11.2019 zúčastnil 1. kola Zimního poháru mládeže v Roudnici. V těžké konkurenci si vedli skvěle a vybojovali 3 medaile - stříbro a 2 bronzy.

 

Testování SCM a VSCM

proběhlo v Praze o minulém víkendu. Z Olomouce se testu zúčastnili Honza Řezáč a Sára Ševčíková. Přinášíme příspěvek pana Martina Brázdy, trenéra dorostenců.

 

Nedělní plavecké lekce

jsou již v plném proudu. Trenér Kurcik je spokojen, výkonnost závodníků stoupá, technika se zlepšuje, nálada v družstvu je výborná!

 

Žaba letos na suchu

Nedostatek vody nejen k veslování, ale také na pořádání tradiční Žaby na závěr sezony. Nicméně pohoda, zábava, guláš a všechno ostatní bylo jako vždy na jedničku.

 

Rozloučení mladšího žactva se sezonou

nazvali rodiče trefně "Pulec". Protože náš veslařský potěr jsou malí pulci, kteří se ale rozhodně neztratí, na závodech i v tréninku bojují ze všech sil a zásobují klub medailemi jako velcí borci.

 

V úterý 1.10. bylo pod platem v Grygově 11cm vody.

Místo vody jen bahno, naplavenina roste a tak bylo nutno přesunout plato a motoráky. Díky klukům a Martinovi Brázdovi se vše povedlo. Podmínky pro veslování jsou horší a horší....

 

Finále Českého poháru a MČR družstev 2019

se konalo za krásného slunečného počasí 21. - 22.9.2019 v Račicích. Olomoučáci bojovali statečně ve všech kategoriích a vyválčili 3 x zlato, 1x stříbro a 4x bronz.

 

Mistrovství ČR ve sprintu 2019

se konalo v pátek 20.9.2019 v Račicích a ani naši závodníci se rozhodně neztratili, když v konečném součtu vybojovali sedm medailí, z toho tři mistrovské tituly.

 

World Rowing Masters Regatta 2019

se konala ve dnech 11. - 15.9.2019 v maďarském Lake Velence. Naši veteráni opravdu zazářili a každý olomoucký závodník se stal minimálně jednou misterem světa.

 

Mezinárodní regata v Hodoníně

zaměnila letos jarní termín za podzimní. Uvádíme příspěvek vedoucího výpravy Martina Brázdy.

 

Poslední prázdninový víkend

patřil tradičně regatě v Břeclavi, kde si závodníci užili nejen krásné počasí, ale přidali i spoustu úspěchů a medailí.

 

Soustředění a regata v Třeboni

proběhly ve dnech 20. - 25.8.2019

 

Výzva členům k zaplacení příspěvků za rok 2019

Výbor VK Olomouc vyzývá členy VK Olomouc, kteří dosud neuhradili členský příspěvek, aby tak učinili nejpozději do 30.9.2019, jinak jejich členství zanikne.

 

Start do druhé části závodní sezony

se již tradičně odehrává na dvou frontách. Zatím co starší kategorie zahájily v sobotu soustředění v Otrokovicích, mladší závodníci se chystají v úterý do Třeboně.

 

Veteráni sbírali medaile v Třeboni

Mezinárodní Mistrovství České republiky se jelo na rybníku Svět 13. - 14. 7. 2019. Olomoučáci vylovili z třeboňské vody 11 zlatých, 4 stříbrné a 4 bronzové medaile!

 

6 medailí z MČR v Račicích

uzavřelo první část sezony. Dorostenci si vezou celou sadu, dorostenky stříbro a bronz a juniorky bronzové medaile.

 

Žactvu to v Račicích tříkrát cinklo

Stříbro a dvě bronzové medaile si vezou naši mladí závodníci z MČR v Račicích. Starší žačky byly úspěšné dvakrát, mladší žáci jednou.

 

10. ročník Olomouckého 1/2 maratonu

byl i letos s naší účastí. Opět jsme pomáhali na osvěžovačce a sledovali spoustu našich členů, jak si to statečně rozdávají s tratí a úmorným vedrem.

 

Příběh olomouckého dvojskulu

připomíná generace veslařů, které vyrostly na řece Moravě. V současné době reprezentuje olomoucké veslování a je v opatrování u Radka Šťovíčka.

 

Z Pražských Primátorek vezeme 3 vítězství

Druhý červnový víkend se konal v Praze již 106. ročník Primátorských osmiveslic. Vítězství si přiváží dorostenci, veteránky i veteráni.

 

14 titulů mistrů Moravy

a nepočet druhých a třetích míst si odvážímě do Olomouce z brněnské přehrady.Velmi se dařilo starším žačkám a juniorkám,které mají po třech titulech, dva si odváží mladší žačky,dorostenci a dorostenky

 

Když se tak někdy zadaří

a kluci zjistí, že v Grygově u plata je 40 cm vody a 100cm bahna.

 

Emma veze z mistrovství Evropy bronz

Emma Benýšková i letos startovala na Mistrovství Evropy juniorů na osmě. V německém Essenu se česká osma musela sklonit před soupeřkami z Ruska a Německa, ale i tak se medaile podařila!

 

Mezinárodní regata juniorů 2019

nám přinesla 7 zlatých medailí, nespočet druhých a třetích míst a hodně bodů do celkového bodování ČP. Juniorky braly 4 zlaté, po jedné zlaté přidaly dorostenky, dorostenci a Evička Slepičková.

 

Smutná zpráva

Ve středu 8.5.2019 odešel do veslařského nebe skvělý veslař, pracovitý a skromný člověk a výborný kamarád Petr Kováč. V našem klubu působil v 80. letech a získal stříbro na MSJ v Račicích v roce 1986.

 

Jarní Brno

V sobotu 19.4.2019 jsme obhájili v Brně vítězství v memoriálu Zdeňka Babáka. Olomoučáci závodili ve všech kategoriích a sbírali medaile ve velkém. Jen těch zlatých bylo 18!

 

Jarní běh a zahájení sezóny 2019

se uskutečnilo v sobotu 13.4.2019. I přes poměrně chladné počasí jsme se však sešli v poměrně hojném počtu.

 

14. Olomoucký veteránský kilometr a 10. Memoriál Jožky Kovačíka

Tradiční nejen veteránský závod se uskutečnil v pátek 29.3.2019 a účast byla opět poměrně hojná.

 

MČR na dlouhé dráze 6.4.2019 Štětí

V sobotu se konalo na Labi, pro naše závodníky zcela neznámé dráze, Mistrovství republiky na dlouhé dráze. Juniorky vezou stříbro, bronz ze závodu dvojek bez kormidelnice.

 

Členské příspěvky na rok 2019

je nutno uhradit v plné výši do 31.3.2019 nebo ve dvou splátkách do 31.3. a 30.6.2019. Věnujte pozornost nové výši příspěvku, dle přílohy.

 

Soustředění v Otrokovicích 9. - 16.3.2019

zima, vítr, velký průtok vody, déšť, vlny, puchýře, desítky naveslovaných kilometrů, nedobrovolná koupel, vichřice..to vše se dá zažít na soustředění v Otrokovicích.

 

Olomoucký triatlon

v neděli 3.3.2019 zakončil Zimní pohár mládeže. Olomoučáci se doma výborně předvedli a jako oddíl s přehledem zvítězili.

 

Mistrovství ČR v Neratovicích

nám letos přineslo pouhé 2 stříbrné medaile a to zásluhou Vendulky a Karlíčka z kategorie masters. Ostatní závodníci zůstali pod stupni vítězů, i když jsme zaznamenali mnoho osobních rekordů.

 

Trenažérová regata v Piešťanech

se konala v sobotu 9.2.2019 za účasti závodníků z řad žactva a dorostu. Konkurence z řad hlavně maďarských a českých soupeřů prověřila připravenost našich závodníků. Domů vezeme 3 medaile.

 

Emma Benýšková mezi nejlepšími sportovci Olomoucka

Ve čtvrtek 7.2.2019 byla Emma, loňská evropská a světová juniorská šampionka, oceněna mezi nejlepšími juniorskými sportovci Olomoucka. Blahopřejeme!

 

Soustředění na běžkách na Kurzovní chatě

zatím nemá chybu!

 

Generálku na soustředění na běžkách

absolvovali závodníci z řad žactva pod vedením Radka Pospíšila.

 

Plavecký trénink

Již třetí měsíc čeří vodu olomouckého bazénu závodníci z řad dorostenců, juniorek, juniorů a žen při tréninku pod vedením plaveckého trenéra Kurcika.

 

Soustředění na běžkách na Kurzovní

Protože čas letí a soustředění na běžkách se nezadržitelně blíží, zveřejňujeme pár důležitých informací.

 

Vyhlašování nejlepší veslařů za rok 2018

proběhlo v sobotu 12.1.2019. Pohár za vítězství v kategorii starší žáků přebrala jejich trenérka Blanka Vařeková. Pro druhé místo v kategorii juniorských posádek si přišla Emma Benýšková.

 

2. kolo ČP 13.1.2018 v Praze

přineslo olomouckým barvám bronzovou medaili zásluhou Emmy Benýškové. Závodili dorostenci, juniorky a ženy.

Facebook Link Hlavní strana
Copyright 2024 VKOlomouc
Vytvořilo WebStudio Orbinet.cz