Archív aktualit - 2022

1. kolo ČP v Pardubicích 10.12.2022

Velmi kvalitní výkon podal David Skopal, který se časem 6:51 prosadil na 8. místo mezi o rok starší dorostence. Do první desítky se vešla i juniorka Eva Slepičková, která si zajela reprezentační limit

 

Roudnický triatlon

Ondra Urbánek zvítězilv Roudnickém triatlonu, který odstartoval zimní část závodní sezony. Plavání, veslování na trenažéru a přespolní běh prověřily připravenost našich borců.

 

Žaba 2022

Letošní ukončení závodní sezóny se konalo v sobotu 5.11.2022. Počasí nám naštěstí přálo a sešli jsme se tak opět v hojném počtu.

 

Objednávání dresů

v přiloženém souboru najdete návod na objednání oddílového oblečení.

 

MČR ve sprintu, MČR žactva a MČR družstev 2022

Všechny tyto mistrovské akce se konaly ve dnech 30.9. - 2.10. 2022 v Račicích. A pro olomoučáky to byly medailové žně!

 

Veslování pro veřejnost

se koná již od 4.10.2022 každé úterý a čtvrtek od 19:30. Nápní kurzu je zvládnutí techniky veslování na trenažéru i na vodě.

 

Podzimní závody v Hodoníně

odstartovaly podzimní část sezony, a pro naše závodníky velmi úspěšně. Novinkou bylo zařazení nedělních sprintů KO systémem.

 

Dětský sportovní kemp v Račicích

je nejen veslování, ale i plavání, výlety, soutěže, koloběžky.... A naši si první prázdninový týden opravdu užívají.

 

Na MČR dorostu, juniorů a seniorů naši zazářili

Z Račic se vracíme s opravdu velkou nadílkou medailí. K pěti titulům mistra republiky vezeme i stříbro a tři bronzové medaile.

 

14 titulů mistrů Moravy míří do loděnice

O minulém víkendu se v Brně sešli veslaři z celé Moravy, aby bojovali o cenné kovy a body do Českého poháru 2022. Olomoučáci přivezli 14 titulů, 7 posádek vybojovalo stříbro a 4 bronz.

 

Olomoučtí veslaři zářili na Primátorkách i CEFTĚ

Letošní 109. ročník pražských Primátorek se jel na Vltavě 4. – 5. 6. 2022. Žádný jiný veslařský klub nezískal hned 3 vítězství v hlavních kategoriích! Veslařský klub Olomouc ano.

 

8 vítězství z Mezinárodní regaty juniorů v Brně

vybojovali naši závodníci o minulém víkendu. V sobotu se potýkali s větrem a vlnami, v neděli už počasí vypadalo o mnoho lépe a tak se bylo pravdu na co dívat.

 

VK Olomouc hledá nové trenéry

Výbor VK Olomouc hledá nové trenéry mládeže. Pojďte se zapojit do výchovy nové veslařské generace! Více v příloze.

 

Mezinárodní regata v Hodoníně

ke 115. výročí založení klubu se jela za krásného slunečného počasí s rekordním počtem posádek z Moravy, Čech, Slovenska a Maďarska. A s 20 vítězstvími našich závodníků!

 

Velká jarní regata Bohemians Praha

Na začátku května vyrazily kategorie staršího žactva a dorostu do Prahy prověřit svoji připravenost na hlavní sezonu. A dařilo se jim skvěle! Celkem jsme z Vltavy vylovili 20 vítězství.

 

V Račicích se bojovalo o místa v reprezentaci

O víkendu 23. -24.4.2022 se v Račicích konaly kontrolky reprezentačních družstev. Olomoucká výprava kategorií dorostu a juniorů bojovala o nominace na Ceftu a mezinárodní regatu v Mnichově.

 

4 medaile z MČR na dlouhých tratích

Mistrovství ČR se po 4 letech vrátilo opět do Hořína.V sobotu 9. 4. 2022 zde naši závodníci kategorií dorostu, juniorů a dospělých změřili poprvé letos své síly s celorepublikovou konkurencí.A úspěšně

 

Jarní běh a zahájení sezony 2022

V sobotu 2. 4. 2022 jsme Jarním během otevřeli další závodní sezonu. Studené počasí běhu moc nepřálo, trať byla proto zkrácená. Všichni se ovšem potom zahřáli u výborného guláše.

 

Sportovec Olomoucka 2021

Kolektiv dorostenek byl vyhodnocen na 3. místě v kategorii mladežnických kolektivů Olomoucka. Eva Slepičková se umístila v TOP 10 mezi mladými sportovci.

 

Olomoucký triatlon

již za týden, v sobotu 12. 3. 2022. Závodí kategorie elévů, mladšího a staršího žactva a dorostu. Přijďte podpořit naše sportovce. Přinášíme startovku.

 

XXIX. MČR v jízdě na trenažéru

pořádal náš klub v neděli 20.2.2022. Olomoučákům přineslo toto mistrovství 4 medaile a množství osobních rekordů.

 

29. MČR v jízdě na veslařském trenažéru

pořádá VK Olomouc v neděli 20.2.2022 na Hale UP Olomouc na Lazcích. Přijďte se podívat a podpořit naše sportovce.

 

Informace k soustředění na běžkách

Věnujte, prosím, pozornost následujícím informacím.

 

Hodonínský žákovský trojboj 2022

Závody žactva navazovaly na sobotní kolo ČP. A zde se našim mladým závodníkům výborně dařilo. Dvakrát stanuli na stupni nejvyšším, jednou brali stříbro a jednou bronz. Gratulujeme!

 

2. kolo ČP Hodonín, 15.1.2022

Míša s Luckou vezou zlato a stříbro ze závodu dorostenek, Markéta bramboru, Vojta s Honzou si zajeli juniorské reprezentační limity. Další zlato přidal Jirka Urban v kategorii masters.

 

1. zimní online regata Spartaku Boletice

proběhla v sobotu 8.1.2022 pro žákovské kategorie. Anežka Urbánková si vyjela stříbro v kategorii žaček 14, David Skopal přesvědčivě zvítězil mezi čtrnáctiletými žáky.

Facebook Link Hlavní strana
Copyright 2024 VKOlomouc
Vytvořilo WebStudio Orbinet.cz