Archív aktualit - 2016

Posledního dne letošního roku se dožívá 85 let vynikající veslař, trenér a nestor olomouckého veslování pan Zdeněk Vičík.

Zdeněk Vičík začal veslovat v Olomouci koncem 40. let minulého století, později startoval za ATK Praha. Stal se několikanásobným mistrem republiky, vítězem Primátorek a reprezentantem.

 

Pardubické vánoční trenažéry 17. 12. 2016

jsou již tradičně posledním závodem roku. Letos pro nás velmi úspěšným. Nejenom, že přivážíme medaile, ale také poháry za celkové 3. místo mladšího žactva a 3. místo staršího žactva.

 

Začala trenažérová sezona

a na 1. kolo ČP do Prahy odjela olomoucká mini výprava. Dorostenci hlavně sbírali zkušenosti, veteráni první body do poháru.

 

Z Lounského triatlonu veze Filip stříbro

Až do Loun se vydala menší žákovská výprava, aby zde závodníci sbírali cenné body a zkušenosti. V obrovské konkurenci vybjoval Filip Snášel stříbrnou medaili.

 

1. Head of Prague

1. ročník distančního závodu osem se konal 5. 11.2016 a náš klub reprezentovali v kategorii 8+MIX Pavlína Žižková a Martin Polášek s posádkou Monaco crew. V cíli jim patřilo velmi pěkné 2. místo.

 

Významné životní jubileum 70. let

slaví náš dlouholetý člen pan František Horský. Do dalších let mu přejeme především hodně zdraví a životní pohody!

 

10. Žaba Cup a oslava 75. let založení olomouckého veslování

Příjemné podzimní sobotní dopoledne 15.10.2016 patřilo u příležitosti konce sezóny jubilejnímu ročníku závodů na čtyřce s kormidelníkem. Následoval plynulý přechod v setkání v rámci výročí klubu.

 

Testování v rámci projektu Přijď veslovat

se uskutečnilo v pátek 14. 10.2016 v Přerově.

 

Hradišťský šestikilák 8.10.2016

jako část testu do SCM už je za námi. Nejlépe se dařilo děvčatům, která vybojovala stříbro a bronz. Teď ještě čeká všechny závodníky příprava na trenažérový test.

 

Otrokovické sprinty

První říjnový den patřil Otrokovickým sprintům. V nádherném slunečném počasí sbírali medaile závodníci žákovských kategorií.

 

Primátor poděkoval zlatým juniorským veslařům

V pondělí 26. 9. 2016 přijal olomoucký primátor Mgr. Antonín Staněk naše závodníky Edu, Míšu a Adélu, aby jim poděkoval za reprezentaci města.

 

Mladší žáci vyhráli Český pohár pro rok 2016

Poslední zářijový víkend patřil tradičně Mistrovství republiky družstev a Finále ČP. Naši mladší žáci v poháru zvítězili, dorostenky skončily druhé, junioři a juniorky třetí.

 

Pět titulů mistrů republiky,

dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili vezou naši závodníci z Mistrovství ČR ve sprintu. Po dvou titulech získaly dorostenky a ženy, jeden veze Eda Bezděk, stříbro získaly noncoxy juniorů a juniorek,

 

Ženská a mužská osma bojovaly v Bratislavě

Tradičního vytrvalostního závodu osmiveslic Děvín - Bratislava se zúčastnily v sobotu 17. 9. 2016 i naše posádky. Děvčata si odvezla pohár pro vítěze, muži obsadili čtvrté místo.

 

Den otevřených dveří

proběhl v areálu loděnice v úterý 13.9.2016. U této příležitosti jsme také oficiálně poděkovali našim juniorským mistrům světa zaskvělou reprezentaci.

 

Polabský pohár

Druhý zářijový víkend patří tradičně Polabskému poháru v Brandýse n/L. Letos jsme na něj poprvé vyrazili i my a závody jsme si užili parádně. Konkurence byla obrovská.

 

Máme tři juniorské mistry světa

Eda Bezděk, Míša Kidová i Aďa Truhlářová zvítězili na Mistrovství světa juniorů v Rotterdamu!!! Srdečně gratulujeme!!

 

Mezinárodní regata v Třeboni

se konala ve dnech 20. - 21. 8. 2016. Na závody odjelo žactvo, dorostenci a junioři. Samotným závodům předcházelo třídenní soustředění našich závodníků.

 

Příprava na druhou část sezony je již v plném proudu

Zatímco Eda Bezděk, Míša Kidová a Áďa Truhlářová v Račicích ladí formu na juniorské mistrovství světa, dorostenky, juniorky a ženy absolvovaly soustředění v Otrokovicích.

 

Sportovní kemp v Račicích

se konal tentokrát začátkem srpna. Lucka, Ema Adam a Kuba spolu s trenérkou Vařekovou absolvovali týden plný sportu.

 

Berndhardt Olomoucký drak 2016

Na loděnici se v sobotu 13.8. odehrály první závody dračích lodí. Při této příležitosti se prezentoval i náš klub.

 

Euromasters regata 2016

Jediný náš zástupce na regatě v Mnichově Martin Polášek se stal koncem července mistrem Evropy kategorie masters na mix párové čtyřce. V dalších závodech bral 2x stříbro a jednou bronz.

 

Evropské zlato do Olomouce

V neděli 10. 7. 2016 se stal náš člen Eduard Bezděk mistrem Evropy na čtyřce párové juniorů. Adéla Truhlářová a Michaela Kidová si dojely na osmě pro 4. místo. Všem blahopřejeme!

 

Čtyři tituly z Račic zdobí naše závodníky

od neděle 3. 7. 2016. K tomu ještě dvě bronzové medaile a další finálová umístění. Mistrovství ČR žactva a dorostu zakončilo první polovinu závodní sezony. A pro nás velmi úspěšně.

 

Z Račic přivážíme 10 medailí

2 zlaté, 4 stříbrné a 4 bronzové medaile přibyly do naší sbírky z Mistrovství ČR juniorů, seniorů B a seniorů, které se konalo 25. - 26.6.2016 v Račicích.

 

Závěrečné závody

zakončily celoroční snažení mladých sportovců v přípravce. Už několikátý rok, vždy od září do června, se děti od 6 do 10 let schází na klubu a získávají všestranný pohybový základ a lásku ke sportu.

 

Opět jsme nejlepším moravským klubem

Z Mistrovství Moravy, které se konalo minulý víkend v Brně, si přivážíme 14 titulů. Potvrdili jsme tak svoji pozici nejlepšího moravského klubu a stále nás to baví!

 

Tři vítězství na Primátorkách

čtyři druhá, jedno čtvrté a jedno šesté místo. To je skvělá bilance našich výsledků na 103. ročníku Primátorek.

 

Mezinárodní regata v Hodoníně

se konala poslední květnový víkend za krásného slunečného počasí. Olomoucké barvy hájilo žactvo, dorostenci a veteráni.

 

Na brněnské mezinárodní regatě se nám mimořádně dařilo

Zlaté medaile přebralo celkem 8 posádek s našimi závodníky, což je v konkurenci českých a zahraničních veslařů vynikající výsledek.

 

Zvítězili jsme na Ceftě

V pátek 20.5.2016 hostila brněnská přehrada mezinárodní závody dorostu Cefta - Olympic Hopes. Naše dorostenky zvítězily na čtyřce "bez" a na dvojce si dovezly bronz.

 

Mezinárodní regata Hodonín 2009

O uplynulém víkendu 16. - 17.5.2009 se naši veslaři zúčastnili mezinárodní regaty v Hodoníně, odkud si přivezli celkem devět cenných vítězství.

 

Mezinárodní regata v Piešťanech

proběhla za krásného slunečného počasí ve dnech 7. - 8. 5. 2016. Naše převážně žákovská výprava vyválčila 2. místo v celkovém hodnocení klubů.

 

Mezinárodní regata juniorů Mnichov

Vítězství pro naše barvy ukořistil v Mnichově Eda Bezděk na reprezentační párové čtyřce. Jeho posádka zvítězila v sobotním i nedělním závodě. V repre posádkách startovaly i tři naše juniorky.

 

Jarní náborové závody Praha

se konaly 30.4. - 1.5.2016. Mladí závodníci si jeli pro první medaile a závodní zkušenosti. A vedli si velmi úspěšně.

 

Kontrolní závody reprezentačních výběrů

se konaly poslední dubnový víkend v Račicích. Olomoučtí závodníci vybojovali celkem 10 míst v reprezentačních posádkách. 6 dorostenek bude závodit na CEFTĚ, 3 juniorky a 1 junior odjíždí do Mnichova

 

Jarní Brno 2016

V sobotu 23.4.2016 vybojovali naši mladí veslaři vítězný pohár v Memoriálu Z. Babáka v Brně.

 

Jarní běh, křest lodí a slavnostní vztyčení vlajky,

to vše se náramně vydařilo v sobotu 16. 4. 2016.

 

Tři tituly do Olomouce

Na MČR na dlouhé dráze v Hoříně se naši závodníci mládežnických kategorií prosadili nejlépe z celé republiky. Olomoučáci získali 3x nejvyšší příčku, po dvou titulech bral Hamr a ČVK.

 

Soustředění v Račicích absolvovali závodníci

z řad dorostu a juniorů ve dnech 22. - 27. 3. 2016. Celý týden se věnovali najíždění kilometrů, běhu, posilování, jídlu, odpočinku, utužování kolektivu...

 

O velikonočním víkendu proběhlo soustředění žactva v Olomouci

spojené s tradičními trenažérovými závody. Soutěžili jednotlivci ve svých kategoriích, štafety i smíšená družstva.

 

Veslování pro veřejnost a pro studenty VŠ

se bude konat vždy v úterý v čase 18.30 - 19.30 hodin. První lekce se uskuteční již 15. 3. 2016 na loděnici Veslařského klubu Olomouc.

 

11. Olomoucký veteránský kilometr a 6. Memoriál Jožky Kovačíka

se uskutečnil v pátek 4.3.2016. Absolutním vítězem se stal Karel Nevřala!

 

Jaro už je tady a veslaři se pomalu přesouvají na vodu

Řeka Morava zatím není v ideální kondici, ale děvčata už mají za sebou první tréninky na vodě. Snad se počasí už umoudří a umožní závodníkům najíždět první jarní kilometry.

 

MČR v jízdě na veslařském trenažéru 2016

mládeže a masters se konalo v sobotu 13. 2. 2016 v Děčíně. Olomouckým barvám to třikrát "cinklo". Medaili vezou Michaela Kidová, Vendula Večeřová a Jiří Urban.

 

Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců okresu Olomouc za rok 2015

proběhlo ve čtvrtek 4.2.2016 na olomoucké radnici. Mezi sportovci do 21 let byli vyhlášeni Michaela Kidová a Eduard Bezděk. Družstvo dorostenek bodovalo v kategorii nejlepší mládežnický kolektiv.

 

Výroční členská schůze VK Olomouc

proběhla v pondělí 1.2.2016 v tělocvičně. Pro malou účast nebyla schůze usnášeníschopná a následně proběhla Náhradní členská schůze.

 

3. kolo ČP v jízdě na veslařském trenažéru

pořádal tentokrát USK Pardubice. V krásných prostorách nové sportovní haly se našim závodníkům velmi dařilo. Eda Bezděk zvítězil v závodě juniorů, Michaela Kidová veze stříbro ze závodu juniorek.

 

Trenažérová regata

se tradičně konala v Piešťanech. Z našeho klubu bodovali závodníci z řad žactva a dorostenců. Domů přivážíme 2 zlaté, 2 stříbrné a 3 bronzové medaile.

 

PF 2016

Všem veslařům, trenérům, činovníkům, našim přátelům a příznivcům přejeme v novém roce pevné zdraví, fůru štěstí a mnoho sportovních i osobních úspěchů.

Facebook Link Hlavní strana
Copyright 2024 VKOlomouc
Vytvořilo WebStudio Orbinet.cz